Kuopion lukioissa otetaan käyttöön monivaiheinen tunnistautuminen (Multi-Factor Authentication, MFA) myös opiskelijoille. Monivaiheinen tunnistautuminen lisää tietoturvaa. Opiskelijoiden monivaiheisen tunnistautumisen eli MFA:n käyttöönotto tapahtuu Lyseolla 26.4.2023.

MFA:n käyttöönotto vaatii jokaiselta opiskelijalta ohjeessa kuvatut toimenpiteet ennen 26.4.2023. Jos opiskelija ei tee MFA-tunnistautumisen käyttöönoton vaatimia toimenpiteitä, hän ei pysty käyttämään O365-sovelluksia (kuten edupalvelut.fi ja lukiolaiskannettavan Teams-sovellus) koulun verkon ulkopuolella.

MFA:n käyttöönottoon tarvittavat toimenpiteet tehdään tämän ohjeen mukaisesti.

Jos opiskelijan puhelin rikkoutuu tai katoaa, ja hän ei voi käyttää Authenticator-sovellusta kirjautumiseen, Authenticator-sovelluksen voi määrittää uuteen puhelimeen tekstiviestivarmennusta käyttäen tämän ohjeen mukaisesti.