Ystävyyskoulu Saksassa

Kuopion Lyseon lukiolla on jo 25 vuoden perinteet Rathenow´ssa sijaitsevan ystävyyskoulun kanssa. Opintomatkoja ja ystävyyskouluvierailuja on tehty vuodesta 1998 lähtien! Saksalainen koulu on nimeltään Friedrich-Ludwig-Jahn-Gymnasium.

Keväällä 2023 koulultamme lähti jälleen innokas opiskelijajoukko kahden opettajan kaitsemana Berliiniin ja siitä edelleen Rathenow’hun.  Tällä kertaa ohjelmassa oli vierailu mm. Valtiopäivätalolle (Bundestag). Berliinin nähtävyydet tulivat myös samalla reissulla tutuiksi. Perinteisesti matkaan kuuluu junamatka Potsdamiin ja siellä kävely-retki Sanssouci-linnaan ja sen kauniiseen puistoon, jotka Fredrik II Suuri 1700-luvulla rakennutti.

Ystävyyskoulumme sijaitsee entisen Itä-Saksan alueella, Havel-joen rannalla ja se tunnetaan Saksan optisen teollisuuden kehtona. Nykyäänkin siellä on paljon optista teollisuutta.  Rathenow’ssa on 1000-luvulta peräisin oleva kirkko, jonka torniin halukkaat voivat kiivetä kaupunkikierroksen yhteydessä.

Lokakuussa 2023 meillä oli Saksasta 27 opiskelijan ja kolmen opettajan ryhmä Kuopiossa vierailulla. Ohjelmassa oli mm. kaupungintaloon ja museoihin tutustumista, Puijon tornissa käynti ja Leppävirran Muumi-jääluolassa vierailu. Opiskelijat olivat majoittuneina perheisiin, niin kuin yleensäkin vierailujemme aikana. Kouluruokailu on saksalaisille opiskelijoille aina yhtä suuri ihmettelyn aihe, heillä kun se ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys. Vastavuoroiset opiskelijavierailut antavat erinomaisen mahdollisuuden tutustua tavalliseen arkeen toisessa maassa ja kulttuurissa. Kielitaitokin karttuu lähes huomaamatta!

Saksalaisen ystävyyskoulun kotisivut:  Friedrich-Ludwig-Jahn-Gymnasium Rathenow

Lisätietoja saat opettaja Ulla Juntuselta.