Ystävyyskoulu Saksassa

Kuopion Lyseon lukiolla on jo pitkät perinteet Rathenow´ssa sijaitsevan ystävyyskoulun kanssa. Opintomatkoja ja ystävyyskouluvierailuja on tehty vuodesta 1998 lähtien, joten muutaman vuoden kuluttua meillä on 20-vuotisjuhlat! Saksalainen koulu on nimeltään Friedrich-Ludwig-Jahn-Gymnasium.

Lokakuussa 2015 koulultamme on taas kerran lähdössä  innokas opiskelijajoukko kahden opettajan kaitsemana Berliiniin ja siitä edelleen Rathenow’hun.  Tällä kertaa on ohjelmassa vierailu Saksan ulkoministeriöön (Auswärtiges Amt)  ja Valtiopäivätalolle (Bundestag). Berliinin nähtävyydet tulevat myös samalla reissulla tutuiksi. Perinteisesti matkaan on kuulunut  junamatka Potsdamiin ja siellä kävely-retki Sanssouci-linnaan ja sen kauniiseen puistoon, jotka Fredrik II Suuri 1700-luvulla rakennutti.

Ystävyyskoulumme sijaitsee entisen Itä-Saksan alueella, Havel-joen rannalla ja se tunnetaan Saksan optisen teollisuuden kehtona. Nykyäänkin siellä on paljon optista teollisuutta.  Rathenow’ssa on 1000-luvulta peräisin oleva kirkko, jonka torniin halukkaat voivat kiivetä kaupunkikierroksen yhteydessä.

Viime helmikuussa meillä oli Saksasta 22 opiskelijan ja 2 opettajan ryhmä Kuopiossa vierailulla. Ohjelmassa oli laskettelua Tahkon rinteillä ja Antikkalassa, käytiin myös pulkkamäessä, kun sattui juuri olemaan Laskiainen. Opiskelijat olivat majoittuneina perheisiin, niin kuin yleensäkin vierailujemme aikana. Kouluruokailu on saksalaisille opiskelijoille aina yhtä suuri ihmettelyn aihe, heillä kun se ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys. Oppitunneilla saksalaiset kertoivat Maxista ja Moritzista, meidän opiskelijamme sen sijaan Sibeliuksesta, hänen tuotannostaan ja elämästään. Vastavuoroiset opiskelijavierailut antavat erinomaisen mahdollisuuden tutustua tavalliseen arkeen toisessa maassa ja kulttuurissa. Kielitaitokin karttuu lähes huomaamatta!

Saksalaisen ystävyyskoulun kotisivut:  Friedrich-Ludwig-Jahn-Gymnasium Rathenow

Lisätietoja saat opettaja Ulla Juntuselta.

Uutisia KV-hankkeista

Ei tuloksia

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Yritä muuttaa hakuasi, tai käytä yläpuolella olevaa navigointia löytääksesi kirjoituksen.