Ystävyyskoulu Ranskassa

Kuopion Lyseon lukio on saanut uuden yhteistyökoulun Ranskasta. Katolinen lukio Cours Fénélon sijaitsee Toulonin kaupungissa, Ranskan Rivieralla.

Ranskalaiset opiskelijat saapuvat Kuopioon vieraiksemme huhtikuun viimeisellä viikolla 2017 ja me teemme Touloniin vastavierailun marraskuun 2017 alussa. Ystävyyskouluvierailu on osa lukiomme teemaopintoja ja opiskelijat saavat projektista yhden kurssin. Projektin tavoitteena on tutustua yhteistyökouluun ja kohdemaahan asumalla paikallisen perheen vieraana, ja vastavuoroisesti huolehtia meidän kouluumme saapuvien vieraiden majoituksesta ja hyvinvoinnista. Yhteistyöprojektin teemana on ranskalainen ja suomalainen kirjallisuus & historia. Projektin aikana valmistellaan esityksiä suomalaisista taiteilijoista sekä tutustutaan ranskalaiseen kirjallisuuteen, tapakulttuuriin ja elämänmenoon.

Vastavuoroiset opiskelijavierailut antavat erinomaisen mahdollisuuden tutustua tavalliseen arkeen toisessa maassa ja kulttuurissa. Kielitaitokin karttuu lähes huomaamatta!

Ystävyyskoulumme kotisivut: coursfenelon.com/FR/accueil.awp

Lisätietoja Ulla Karhuselta, Jutta Mäkisalolta ja Suvi Tirkkoselta.