Itsenäiset suoritukset ja verkkotarjotin

Opiskelija voi suorittaa lukuvuoden aikana osan opintojaksoista itsenäisesti. Osa uuden opetussuunnitelman opintojaksoista löytyy Kuopion lukioiden verkkotarjottimelta.

Jos opiskelija suunnittelee jonkin opintojakson itsenäistä suorittamista, hän ottaa yhteyttä omaan opinto-ohjaajaan ja keskustelee suunnitelmasta opinto-ohjaajan kanssa.

Tarvittaessa itsenäisestä suorittamisesta keskustellaan myös kyseisen aineenopettajan kanssa.

Opinto-ohjaaja ilmoittaa opiskelijan verkkotarjottimen opintojaksoille ja laittaa opettajalle ja opiskelijalle sähköpostiaOpin­to­jak­son suo­ri­tus­oh­jeet tu­le­vat säh­kö­pos­tiin, kun il­moit­tau­tu­mi­nen on kun­nos­sa.

Verk­ko­tar­jot­ti­men kaut­ta suo­ri­tet­ta­via it­se­näi­siä suo­ri­tuk­sia oh­jaa­vat ja ar­vi­oi­vat päi­vä­lu­ki­oi­den tai ai­kuis­lu­ki­on opet­ta­jat opin­to­jak­sos­ta riip­pu­en.

Kun vaa­dit­ta­vat teh­tä­vät on teh­ty, opin­to­jak­soon kuu­luu yleen­sä myös koe. Koe­ti­lai­suuk­sia jär­jes­te­tään pa­lau­te­päi­vien ilta­päi­vi­nä Lu­mi­til­la.

Verk­ko­tar­jot­ti­men it­se­näi­siä suo­ri­tuk­sia suo­si­tel­laan teh­tä­väk­si yksi ker­ral­laan. 

It­se­näi­ses­ti opis­kel­lun opin­to­jak­son opin­nois­ta edel­ly­te­tään hy­väk­syt­ty arvo­sana eli it­se­näi­ses­ti opis­kel­lus­ta opin­to­jak­sos­ta ei voi saa­da hy­lät­tyä arvo­sa­naa 4.  Jos opis­ke­li­ja kes­keyt­tää opin­to­jak­son suo­rit­ta­mi­sen, on opis­ke­li­jan il­moi­tet­ta­va sii­tä opet­ta­jal­le. 

Etäopiskelu 

Lu­kio-opis­ke­lu on läh­tö­koh­tai­ses­ti lähi­o­pe­tus­ta. Mah­dol­li­seen etä­o­pis­ke­luun tu­lee olla pai­na­va ter­vey­del­li­nen syy ja lää­kä­rin­to­dis­tus. Lu­van etä­o­pis­ke­luun an­taa reh­to­ri. 

Kuo­pi­on Ly­se­on lu­kioOpin­to-opas 2023-20248.6.2023