Lyseon tiimit ja työryhmät 2022-2023

Opiskelijakunta

Opis­ke­li­ja­kun­nan hal­li­tus aloit­ti toi­min­tan­sa syk­syl­lä 18. elo­kuu­ta. Pu­heen­joh­ta­ja­na toi­mi Iida Le­dent­sa ja toi­min­taa oh­ja­si­vat opet­ta­jat Kari Hoff­ren ja Mii­ka Rau­das­kos­ki. Hal­li­tus ko­koon­tui lä­hes vii­koit­tai­sis­sa ko­kouk­sis­sa. 

Syys­luku­kau­den puo­lel­la hal­li­tus jär­jes­ti ly­se­on va­lan lau­su­mi­sen sekä uu­sil­le en­sim­mäi­sen vuo­den opis­ke­li­joil­le että myös toi­sen vuo­den opis­ke­li­joil­le, kos­ka he ei­vät vie­lä va­laa ol­leet pääs­seet van­no­maan. Hal­li­tus jär­jes­ti myös syys­ta­pah­tu­man, joka jäi pie­ni­muo­toi­sek­si (va­lo­jen sam­mu­tus) ja hoi­ti TJ100-päi­vän jär­jes­tä­mis­tä.  

Ly­se­on opis­ke­li­ja­kun­nan hal­li­tus oli mu­ka­na suun­nit­te­le­mas­sa Ly­seo 150 –ta­pah­tu­maa ja sen yh­tey­des­sä ole­via avoi­mia ovia. 15. Mar­ras­kuu­ta jär­jes­te­tyn yleis­ko­kouk­sen jäl­keen uu­teen opis­ke­li­ja­kun­taan tuli niin pal­jon ha­ki­joi­ta, että jä­se­nis­tä oli ää­nes­tet­tä­vä. Pi­det­tiin vaa­lit. 

Uusi hal­li­tus aloit­ti toi­min­tan­sa vaa­lien jäl­keen jär­jes­täy­ty­mis­ko­kouk­ses­sa 13. tam­mi­kuu­ta. Täl­löin pää­tet­tiin myös uu­sis­ta roo­leis­ta hal­li­tuk­sen jä­sen­ten muu­tut­tua ko­ko­naan yhtä hen­ki­löä lu­kuun ot­ta­mat­ta. Kaik­ki ha­luk­kaat sai­vat asi­an­mu­kai­sen pe­reh­dy­tyk­sen teh­tä­viin­sä. Uu­dek­si pu­heen­joh­ta­jak­si va­lit­tiin Tyy­ne Aho­nen. Toi­min­taa oh­jaa­van opet­ta­jan roo­lis­ta pois­tui Mii­ka Rau­das­kos­ki ja hä­nen ti­lal­leen tuli Han­na Huus­ko­nen. Hal­li­tus ko­koon­tui vii­koit­tain tois­tu­van ko­kouk­sen mer­keis­sä. Myös hal­li­tuk­sen ryh­mäy­ty­mi­nen ja vuo­si­kel­lo­ko­kous to­teu­tet­tiin.  

Oh­jel­maa hal­li­tus jär­jes­ti ys­tä­vän­päi­vä­nä, pää­si­äi­se­nä ja vap­pu­na, min­kä li­säk­si pi­det­tiin pu­keu­tu­mis­tee­ma­viik­ko ja shak­ki­tur­naus. Ly­seo jär­jes­ti 27. hel­mi­kuu­ta kaik­kien kes­kus­ta-alu­een lu­ki­oi­den yh­teis­ko­kouk­sen, jos­sa suun­ni­tel­tiin yh­des­sä to­teu­tet­ta­vaa oh­jel­maa. Oh­jel­ma­i­de­ois­ta ke­vääl­lä to­teu­tui yh­tei­nen pu­keu­tu­mis­kil­pai­lu.  

Opis­ke­li­ja­kun­nan hal­li­tus oli mu­ka­na jär­jes­tä­mäs­sä ib-lin­jal­ta val­mis­tu­vien fres­ko­kah­ve­ja, jo pe­rin­teek­si käy­nyt­tä gril­li­juh­laa, sekä aut­ta­mas­sa Ly­se­on hen­ki –sti­pen­din saa­jan päät­tä­mi­ses­sä. Ku­lu­neen vuo­den ai­ka­na hal­li­tuk­sen so­si­aa­li­sen me­di­an alus­to­ja on ak­ti­voi­tu ja vies­tin­tää on alet­tu to­teut­taa myös eng­lan­nin kie­lel­lä. Opis­ke­li­joi­den ide­oi­ta hal­li­tuk­sen toi­min­taa koh­taan alet­tiin ke­rää­mään säh­köi­ses­ti ano­nyy­miin Forms-ky­se­lyyn.  

Ke­vääl­lä pie­nem­mät työ­ryh­mät al­koi­vat ke­hit­tä­mään Ly­se­on mark­ki­noin­tia edel­leen ja yh­te­näis­tä­mään hal­li­tuk­sen vies­tin­nän tee­maa. Li­säk­si idea Ly­se­on oheis­tuot­teis­ta läh­ti liik­keel­le. Ide­at saa­te­taan to­den­nä­köi­ses­ti lop­puun seu­raa­van luku­kau­den puo­lel­la.  

(Teks­ti: Ven­la Pelt­ta­ri)

Ryhmien vastuuhenkilöt

Syys­luku­kau­den aluk­si ni­met­tiin jo­kai­ses­ta ryh­mäs­tä kak­si vas­tuu­hen­ki­löä. He muo­dos­ta­vat yh­des­sä reh­to­rin ja apu­lais­reh­to­rien kans­sa työ­ryh­män, joka toi­mii link­ki­nä opis­ke­li­joi­den ja kou­lun hal­lin­non vä­lil­lä. Vas­tuu­hen­ki­löi­den työ­ryh­mä käyn­nis­tet­tiin Ly­se­ol­la alku­vuo­des­ta 2020.  

Työ­ryh­mä ko­koon­tuu muu­ta­man ker­ran vuo­des­sa kes­kus­te­le­maan ajan­koh­tai­sis­ta asi­ois­ta. En­nen tätä ta­paa­mis­ta vas­tuu­hen­ki­löt ky­sy­vät omis­sa ryh­mis­sään opis­ke­li­joi­den kuu­lu­mi­sia ja pa­la­ve­rin jäl­keen vä­lit­tä­vät yh­tei­set ter­vei­set oman ryh­män­sä jä­se­nil­le. Tänä luku­vuon­na ko­koon­nuim­me kol­me ker­taa: tam­mi­kuus­sa, maa­lis­kuus­sa sekä tou­ko­kuus­sa. Ke­vään vii­mei­nen pa­la­ve­ri pi­det­tiin yh­des­sä Lu­mi­tin vas­tuu­hen­ki­löi­den kans­sa ja ke­vät­kah­vien mer­keis­sä. 

Ta­paa­mi­sis­sa kes­kus­tel­tiin opis­ke­li­joi­den ajan­koh­tai­sis­ta kuu­lu­mi­sis­ta ja kou­lun viih­tyi­syy­teen liit­ty­vis­tä asi­ois­ta. Tä­män luku­vuo­den kes­kei­siä ai­hei­ta oli­vat opis­ke­li­joi­den hy­vin­voin­ti ja ryh­mäy­ty­mi­nen, ruo­kai­lu­jär­jes­te­ly­jen toi­mi­vuus sekä uu­sien ka­lus­tei­den hank­ki­mi­nen Ly­se­ol­le. Ke­vään vii­mei­ses­sä ta­paa­mi­ses­sa poh­dit­tiin, mi­ten yh­teis­työ­tä kam­puk­sen opis­ke­li­joi­den voi­tai­siin ke­hit­tää. 

Vas­tuu­hen­ki­löt kes­kus­te­li­vat ak­tii­vi­ses­ti ja ra­ken­ta­vas­ti yh­tei­sis­tä haas­teis­ta; me kam­puk­sen reh­to­rit saim­me mo­nia eh­do­tuk­sia kou­lu­ym­pä­ris­tön ja ar­jen käy­tän­tei­den pa­ran­ta­mi­sek­si.  Ryh­män jä­se­net toi­vo­vat, että ensi luku­vuon­na ta­paa­mi­sia oli­si enem­män, vä­hin­tään ker­ran jak­sos­sa. Tä­män yri­täm­me to­teut­taa.

(Teks­ti: Päi­vi Kiis­ki)

Markkinointitiimi

Mark­ki­noin­ti­tii­miin luku­vuon­na 2022–2023 kuu­lui­vat apu­lais­reh­to­ri Paa­vo Heis­ka­nen, opin­to-oh­jaa­jat Mii­ka Rau­das­kos­ki, Pau­lii­na Pön­ti­nen, Hanna Huuskonen ja Riitta Winberg, IB-koor­di­naat­to­ri Suvi Tirk­ko­nen ja opet­ta­jat Aino Api­lo ja Ulla Kar­hu­nen sekä opis­ke­li­ja­kun­nan hal­li­tuk­sen edus­ta­jina syksyllä Tyy­ne Aho­nen ja Ida­ma­ria Her­ra­nen ja keväällä Alex Gubarev ja Miio Kettunen. Kokouksiin osallistui lisäksi virka-apulaisrehtori Päivi Kiiski. Mark­ki­noin­ti­tii­mi ko­koon­tui luku­vuo­den ai­ka­na viisi ker­taa. 
 
Yhdeksäsluokkalaiset pääsivät tutustumaan Lyseoon perinteisessä Avoimet ovet -tapahtumassa 16.-17.11. Tämä oli korona-ajan jälkeen ensimmäinen kerta, kun avoimet voitiin järjestää lähitapahtumana. Lisäksi kahdeksasluokkalaisille järjestettiin lukio-opintoihin tutustumistilaisuuksia huhtikuussa.  
 
Mark­ki­noin­ti­tii­mi suun­nit­te­li­ lisäksi mark­ki­noin­tia so­meen ja kou­lun koti­si­vuil­le. IB-opiskelijat tekivät osana suomen kielen opintoja videoita ja muuta markkinointimateriaalia avoimia ovia ja Lyseon 150-vuotisjuhlia varten. 
 
Myös opo­jen ja tu­to­rei­den pe­rin­tei­siä ylä­kou­lu­vie­rai­lui­ta jat­ket­tiin sekä li­ve­vie­rai­lui­na että etä­e­sit­te­lyi­nä. Kau­pun­gin yh­tei­nen mark­ki­noin­ti-ilta pe­rus­kou­lun päät­tä­vil­le ja huol­ta­jil­le jär­jes­tet­tiin 24.1. vir­tu­aa­li­ses­ti. Ly­se­on osal­ta etä­e­sit­te­lyis­tä vas­ta­si­vat opot ja opis­ke­li­jat. 

(Teks­ti: Paa­vo Heis­ka­nen)

Kestävän kehityksen edistämistyö ja ympäristökasvatus Lyseossa

Ym­pä­ris­tö­tii­mi edis­tää kes­tä­vää ke­hi­tys­tä ja ym­pä­ris­tö­kas­va­tus­ta Ly­se­os­sa. Lu­kio-ope­tuk­sen arvo­pe­rus­teis­sa (LOPS 2021) to­de­taan, että ”Lu­kio-ope­tuk­ses­sa ym­mär­re­tään kes­tä­vän elä­män­ta­van vält­tä­mät­tö­myys sekä ra­ken­ne­taan osaa­mis­pe­rus­taa ym­pä­ris­tön ja kan­sa­lais­ten hy­vin­voin­tia edis­tä­väl­le ta­lou­del­le. Opis­ke­li­ja ym­mär­tää oman toi­min­tan­sa ja glo­baa­lin vas­tuun mer­ki­tyk­sen luon­non­va­ro­jen kes­tä­väs­sä käy­tös­sä, il­mas­ton­muu­tok­sen hil­lin­näs­sä ja luon­non moni­muo­toi­suu­den säi­lyt­tä­mi­ses­sä. Lu­kio-ope­tus kan­nus­taa vas­tuul­li­seen toi­mi­juu­teen sekä kan­sain­vä­li­seen yh­teis­työ­hön ja maa­il­man­kan­sa­lai­suu­teen YK:n kes­tä­vän ke­hi­tyk­sen toi­min­ta­oh­jel­ma Agen­da 2030:n mu­kai­ses­ti.”  Kes­tä­vän ke­hi­tyk­sen työ­tä edis­tä­mään on pe­rus­tet­tu Ly­se­on ym­pä­ris­tö­tii­mi, joka ke­hit­tää osal­lis­ta­vaa kes­tä­vän ke­hi­tyk­sen toi­min­taa kou­lu­yh­tei­sös­sä. Täs­sä kes­tä­vän ke­hi­tyk­sen työn suun­nit­te­lus­sa ote­taan huo­mi­oon kaik­ki kes­tä­vän ke­hi­tyk­sen näkö­kul­mat eli eko­lo­gi­nen, ta­lou­del­li­nen, so­si­aa­li­nen ja ta­lou­del­li­nen ulot­tu­vuus.  

Ym­pä­ris­tö­tii­mi muo­dos­tuu vas­tuu­o­pet­ta­ja- ja opis­ke­li­ja­jä­se­nis­tä. Tä­män li­säk­si yh­teis­työ­tä teh­dään eri si­dos­ryh­mien ku­ten kou­lun keit­ti­ö­hen­ki­lö­kun­nan ja siis­ti­jöi­den kans­sa sekä Kuo­pi­on kau­pun­gin ym­pä­ris­tö­pal­ve­lui­den ja Kuo­pi­on Luon­non­ys­tä­väin Yh­dis­tyk­sen kans­sa. Ym­pä­ris­tö­tii­min työ konk­re­ti­soi­tuu eri­lai­si­na ym­pä­ris­töä sääs­tä­vi­nä käy­tän­tei­nä ku­ten te­hok­kaa­na kier­rä­tyk­se­nä, ruo­ka­hä­vi­kin vä­hen­tä­mi­se­nä ja eri­lais­ten tee­ma­päi­vien esil­lä pi­tä­mi­se­nä. YK:n Agen­da 2030 –ta­voit­teet vai­kut­ta­vat kou­lun kes­tä­vän ke­hi­tyk­sen työn taus­tal­la, ja nii­den mää­rit­tä­miä tee­mo­ja ja toi­mia py­ri­tään­kin tuo­maan esil­le yli oppi­aine­ra­jo­jen. Ym­pä­ris­tö­tii­min ku­lu­van luku­vuo­den ta­voit­tei­ta on ol­lut jät­tei­den la­jit­te­lun te­hos­ta­mi­nen en­ti­ses­tään, ja eri­tyi­ses­ti toi­mi­van yh­teis­työn tii­vis­tä­mi­nen työ­yh­tei­sön si­säl­lä ja si­dos­ryh­mien kans­sa. Yh­teis­työ­tä on teh­ty myös Lu­mi­tin kes­tä­vän ke­hi­tyk­sen tii­min kans­sa, ja yh­tei­siä ta­voit­tei­ta ja toi­min­ta­mal­le­ja on ha­et­tu ensi luku­vuo­del­le. Yh­tei­se­nä ta­voit­tee­na on va­kiin­nut­taa koko kou­lu­yh­tei­söä osal­lis­ta­va ym­pä­ris­tö­kas­va­tus­mal­li. Ta­voit­tee­na on­kin Vih­reä lip­pu –oh­jel­man to­teut­ta­mi­nen ja –tun­nuk­sen saa­mi­nen tu­le­vien luku­vuo­sien ai­ka­na. 

Ly­se­on ym­pä­ris­tö­tii­min opet­ta­ja­jä­se­net toi­mi­vat Kuo­pi­on kau­pun­gin eko­tuki­hen­ki­löi­nä ja Ly­seo on ni­met­ty yh­dek­si kau­pun­gin Vik­su-yk­si­kök­si. 

(Teks­ti: Hil­la­ma­ri Kal­ma­ri, Anne-Ma­ria Mu­ho­nen ja Lau­ra Ok­ko­nen, logo: Kuo­pi­on kau­pun­ki)

Juhlatiimi

Luku­vuon­na 2022–2023 pääs­tiin jäl­leen viet­tä­mään Ly­se­on pe­rin­tei­siä juh­lia ja ta­pah­tu­mia koko kou­lun yh­tei­si­nä ti­lai­suuk­si­na.

Syk­syl­lä 2022 juh­la­tii­mi osal­lis­tui jou­lu­va­lo­jen sy­tyt­tä­jäis­ten, it­se­näi­syys­juh­lan ja syk­syn lak­ki­ais­ten, Lu­ci­an päi­vän aa­mun­a­vauk­sen sekä jou­lu­juh­lan suun­nit­te­luun ja to­teut­ta­mi­seen.

Jou­lu­va­lo­jen syt­ty­mis­tä ihas­tel­tiin use­am­man vuo­den tauon jäl­keen ul­ko­na jär­jes­te­tyn glö­gi- ja pi­pa­ri­tar­joi­lun lo­mas­sa. It­se­näi­syys­juh­las­sa ja syk­syn lak­ki­ai­sis­sa saa­tiin kuul­la esi­mer­kik­si opis­ke­li­joi­dem­me eri kie­lil­lä esit­tä­miä aja­tuk­sia tee­mas­ta ”Mi­nun Suo­me­ni”. Lu­ci­an päi­vän aa­mun­a­vauk­ses­sa Ly­se­on Lu­cia-kul­kue toi va­loa jou­lu­kui­seen aamu­hä­mä­rään. Jou­lu­juh­las­sa nau­tit­tiin jou­luis­ten oh­jel­ma­nu­me­roi­den li­säk­si Kei­sa­ril­li­sen ope­te­at­te­rin Prin­ses­sa Ruu­su­nen -näy­tel­mäs­tä.

Ke­vääl­lä 2023 juh­la­tii­mi osal­lis­tui van­ho­jen­päi­vän bruns­sin jär­jes­te­lyi­hin yh­des­sä ky­seis­ten vuo­si­ta­so­jen ryh­män­oh­jaa­jien kans­sa. Lop­pu­ke­vääs­tä juh­la­tii­mi oli vie­lä mu­ka­na gril­li­juh­lan, ke­vät­juh­lan sekä lak­ki­ais­ten jär­jes­te­lyis­sä.

Tii­min jä­se­ni­nä luku­vuon­na 2022–2023 ovat ol­leet Min­na Aal­to, Jas­min Laak­so­nen, Mii­ka Rau­das­kos­ki (syys­luku­kau­si), Jan­ne Romp­pai­nen, Miia-Maa­rit Saa­re­lai­nen ja Anna Vou­ti­lai­nen-Vei­jo­nen. Tii­min opis­ke­li­ja­jä­se­ni­nä syys­luku­kau­del­la 2022 oli­vat Lii­na Repo (20D) ja Wil­ma Tynk­ky­nen (20E). Ke­vät­luku­kau­del­la 2023 opis­ke­li­ja­jä­se­ne­nä toi­mi Kaa­po Naa­ra­la (21C).

(Teks­ti Miia-Maa­rit Saa­re­lai­nen)

Lyseo 150-tiimi

Ly­se­on 150-vuo­sits­juh­lia val­mis­tel­lut ja jär­jes­tä­nyt tii­mi ko­koon­tui ah­ke­ras­ti syys­luku­kau­del­la. Tii­miin kuu­lui­vat iki­ly­se­o­lai­set Päi­vi Kiis­ki, Paa­vo Heis­ka­nen ja Jan­ne Romp­pai­nen sekä hie­man uu­dem­mat ly­se­o­lai­so­pet­ta­jat Miia-Maa­rit Saa­re­lai­nen, Ant­ti Kemp­pi­nen, Ant­ti Kä­mä­räi­nen ja Anna Vou­ti­lai­nen-Vei­jo­nen. Opis­ke­li­ja­e­dus­ta­ji­na toi­mi­vat Iida Paa­vi­lai­nen, Wil­ma Tynk­ky­nen.

Juh­lis­ta voit lu­kea tar­kem­min ar­tik­ke­lis­ta Muu­ta toi­min­taa luku­vuon­na 2022-2023. Tii­mi päät­ti toi­min­tan­sa yh­tei­seen lou­naa­seen 7.12.2022.

(Teks­ti: Päi­vi Kiis­ki)

Digitukitiimi

Luku­vuon­na 2022–2023 digi­tuki­tii­min jä­se­ni­nä ovat ol­leet AT-vas­taa­vat Paa­vo Heis­ka­nen, Kim­mo Lei­vo, Jut­ta Raa­ti­kai­nen ja Miia-Maa­rit Saa­re­lai­nen sekä opet­ta­jat Kari Hoff­ren, Mik­ko Kart­tu­nen ja Jut­ta Mäki­salo.    

Luku­vuo­den ai­ka­na tii­min jä­se­net ovat aut­ta­neet opet­ta­jia eri­lais­ten säh­köis­ten ym­pä­ris­tö­jen käyt­töön­o­tos­sa ja käy­tös­sä. Tii­min jä­se­net ovat avus­ta­neet opis­ke­li­joi­ta yli­op­pi­las­kir­joi­tus­ten ken­raa­li­har­joi­tuk­sis­sa. Tä­män li­säk­si tii­mi on huo­leh­ti­nut Abit­ti-ko­kei­den käyn­nis­tä­mi­ses­tä ja päät­tä­mi­ses­tä.   

(Teks­ti Miia-Maa­rit Saa­re­lai­nen)

 Pedagoginen tiimi

Pedagoginen tiimi ei kokoontunut tänä lukuvuonna. Opetuksen kehittämistyö tapahtui opettajakohtaisesti ja aineryhmien sisällä. 

(teks­ti: Ant­ti Sa­vi­nai­nen)

Yhteisöllinen opiskeluhuoltoryhmä

Ly­se­on yh­tei­söl­li­nen opis­ke­lu­huol­to­ryh­mä ko­koon­tui luku­vuon­na 2022–2023 kak­si ker­taa.  

Kool­le­kut­su­ja­na toi­mi apu­lais­reh­to­ri Päi­vi Kiis­ki. Ryh­mään kuu­lui­vat opin­to-oh­jaa­jat Pau­lii­na Pön­ti­nen, Mii­ka Rau­das­kos­ki (ke­vät­luku­kau­del­la Han­na Huus­ko­nen) sekä Riit­ta Win­berg, eri­tyis­o­pet­ta­ja Tyt­ti Puu­ro­nen, opet­ta­ja­jä­se­net Ulla Jun­tu­nen, Juho Oi­ka­ri­nen ja Tii­na Vai­ni­kai­nen, psy­ko­lo­gi Tar­ja Rou­hi­ai­nen, ku­raat­to­ri Sai­la Liuk­ko ja ter­vey­den­hoi­ta­ja Su­san­na Ten­hu­nen. Opis­ke­li­ja­kun­nan edus­ta­ji­na toi­mi­vat syys­luku­kau­del­la Atte Kivi­pato ja Aapo Ruu­su­nen ja ke­vät­luku­kau­del­la Ma­ria Bo­man ja Tua  Mar­jo­kor­pi.  

Opis­ke­lu­huol­to­ryh­mäs­sä käy­tiin luku­vuo­den ai­ka­na läpi ajan­koh­tai­sia kuu­lu­mi­sia, esi­mer­kik­si hy­vin­voin­ti­a­lu­eel­le siir­ty­mi­seen liit­ty­viä haas­tei­ta, sekä 1. ja 2. vuo­si­ta­son opis­ke­li­joil­le pi­de­tyn ky­se­lyn tu­lok­sia. Huo­len­ai­heik­si nou­si­vat eri­tyi­ses­ti nuor­ten jak­sa­mi­seen liit­ty­vät pul­mat. Tu­tus­tuim­me myös Mei­jän lu­kio -hank­keen toi­min­toi­hin ja toi­mi­joi­hin sekä sii­hen, mi­ten han­ke voi tu­kea ar­jen kou­lu­työ­täm­me. 

(Teks­ti: Päi­vi Kiis­ki)

Opettajien työhyvinvointi

Työ­hy­vin­voin­ti­pa­ri­na oli luku­vuon­na 2022–2023 Jut­ta Mäki­salo ja Suvi Tirk­ko­nen.  

Luku­vuo­den työ­hy­vin­voin­ti­toi­min­nan ta­voit­tee­na oli tar­jo­ta eri­lai­sia ak­ti­vi­teet­te­jä pit­kin vuot­ta, jot­ta jo­kai­sel­le löy­tyi­si mie­luis­ta toi­min­taa. 

Opet­ta­jien luku­pii­ri ko­koon­tui kak­si ker­taa (elo­kuus­sa ja maa­lis­kuus­sa).  

Loka­kuus­sa sau­noim­me mö­kil­lä Kaa­vil­la ja tu­tus­tuim­me pi­mey­den puis­toon Syr­jä­vaa­ra Good night. 

Mar­ras­kuus­sa vie­rai­lim­me Ju­lius Ca­e­sar -näyt­te­lys­sä Kuo­pi­on mu­se­ol­la ja sen jäl­keen vie­tim­me pik­ku­jou­lu­ja Ly­se­ol­la. 

Huh­ti­kuus­sa jär­jes­tet­tiin Puh­dis­tus. En­sin kes­kus­te­lim­me kou­lun käy­tän­tei­den on­gel­mis­ta ja so­vim­me yh­tei­sis­tä toi­min­ta­mal­leis­ta. Sit­ten läh­dim­me Rau­ha­lah­den Jät­kän­käm­päl­le sau­no­maan ja syö­mään. 

Tou­ko­kuus­sa jär­jes­tet­tiin jo pe­rin­teek­si muo­dos­tu­nut sii­vous­ilta­päi­vä, jol­loin opet­ta­jat jär­jes­te­li­vät ja sii­vo­si­vat kou­lun yh­tei­siä ti­lo­ja. Tou­ko­kuus­sa teim­me myös lin­tu­ret­ken Pata­lah­teen. 

Ly­seo tuki ra­hal­li­ses­ti Kuo­pi­on Tai­de­lu­kio Lu­mi­til­la jär­jes­tet­tyä opet­ta­jien pi­la­tes­ta koko luku­vuo­den ajan. Opet­ta­jia myös kan­nus­tet­tiin ot­ta­maan osaa ke­vääl­lä 20233 pyö­räi­ly- ja kä­ve­ly­ki­soi­hin.  

Opet­ta­jil­la oli mah­dol­li­suus käy­dä hie­ron­nas­sa oma­kus­tan­ne­hin­taan tou­ko-kesä­kuus­sa 2023.  

 Veik­kaus-po­ruk­ka veti mu­kaan­sa suu­rim­man osan Ly­se­on opet­ta­jis­ta. Emme to­sin pääs­seet vie­lä voi­tol­le luku­vuo­den mit­taan.  

 Jak­so­ko­kous­ten yh­tey­des­sä pi­de­tyt po­ri­na­tuo­ki­ot oli­vat tauol­la tänä vuon­na, kos­ka osa ko­kouk­sis­ta pi­det­tiin yh­des­sä Lu­mi­tin kans­sa.   

 Ly­seo sai työ­hy­vin­voin­ti­ra­haa Kuo­pi­on kau­pun­gil­ta 3000 eu­roa. Työ­yh­tei­sö­val­men­nuk­ses­ta vas­ta­si Panu Poh­jo­lai­nen. Val­men­nus­ta jär­jes­tet­tiin syk­syn 2022 ai­ka­na kol­me ker­taa. 

 Ty­hy­pa­ri osal­lis­tui luku­vuon­na kak­si ker­taa kau­pun­gin jär­jes­tä­mään työ­hy­vin­voin­nin kou­lu­tuk­seen.   

 Kampuksen johtotiimi

Kam­puk­sen yh­teis­tä joh­to­tii­miä luku­vuon­na 2022–2023 joh­ti reh­to­ri Mika Ström­berg. Joh­to­tii­miin kuu­lui­vat apu­lais­reh­to­rit Päi­vi Kiis­ki, Inka Kok­ko­nen, Paa­vo Heis­ka­nen ja Tii­na Kal­ju­nen sekä ope­tus­hen­ki­lö­kun­nan edus­ta­jia kam­puk­sen kol­mes­ta kou­lus­ta: Min­na Aal­to, Mii­ka Rau­das­kos­ki ja Suvi Tirk­ko­nen Ly­se­ol­ta, Mari Hah­ta­la-Pirs­ka­nen, Vil­le Heik­ki­nen ja Ka­ro­lii­na Snell­man Lu­mi­til­ta sekä Mart­ti Kei­nä­nen Ai­kuis­lu­ki­os­ta. 

Joh­to­tii­mi ko­koon­tui luku­vuo­den ai­ka­na kak­si ker­taa. Joh­to­tii­mis­sä kes­kus­tel­tiin kam­puk­sen yh­tei­sis­tä käy­tän­nöis­tä ja nii­den ke­hit­tä­mi­ses­tä. 

(Teks­ti: Päi­vi Kiis­ki)

Vanhempainyhdistys

Kuo­pi­on Ly­se­on lu­ki­on van­hem­pain­yh­dis­tys ry. on jat­ka­nut edel­leen työ­tä ko­din ja kou­lun vä­li­sen yh­teis­työn yllä­pi­tä­jä­nä ja ke­hit­tä­jä­nä. Olem­me Kuo­pi­on alu­eel­la ai­noa lu­ki­on van­hem­pain­yh­dis­tys ja toi­min­taa on ol­lut jo yli 20 vuo­den ajan.

Van­hem­pain­yh­dis­tyk­sen hal­li­tuk­seen kuu­lu­vat van­hem­mat edus­ta­vat eri vuo­si­ta­soil­la opis­ke­le­via nuo­ria sekä kan­sal­li­sel­ta että IB-lin­jal­ta. Van­hem­pain­yh­dis­tys on toi­mi­nut ak­tii­vi­ses­ti luku­vuon­na 2022 – 23. Olem­me saa­neet uu­sia jä­se­niä hal­li­tuk­seen. Hal­li­tus on ko­koon­tu­nut sään­nöl­li­ses­ti ja sään­tö­mää­räi­set syys- ja ke­vät­ko­kouk­set on saa­tu pi­det­tyä.

Van­hem­pain­yh­dis­tys on tu­ke­nut ja kan­nus­ta­nut opis­ke­li­joi­ta ja­ka­mal­la hy­vän to­ve­ruu­den sti­pen­dit 2. vuo­si­ta­son opis­ke­li­joil­le ke­vääl­lä 2023. Syk­syl­lä 2022 saim­me to­teu­tet­tua kah­vi­tuk­sen 1.vuo­si­ta­son van­hem­pain­il­las­sa. Ly­se­on vil­la­suk­kia oli myyn­nis­sä myös Ly­se­on 150-vuo­tis­juh­lis­sa ja saim­me näin kar­tu­tet­tua sti­pen­di­ra­has­toa. Ke­vääl­lä 2023 saim­me jär­jes­tet­tyä pe­rin­tei­sen fres­ko­kah­vi­tuk­sen abi­tu­rien­teil­le ja hei­dän van­hem­mil­leen kou­lul­la penk­ka­ri­a­je­lui­den päät­teek­si. Oli mu­ka­va ta­va­ta opis­ke­li­joi­den van­hem­pia ja ju­tel­la her­kul­lis­ten suo­lais­ten ja ma­kei­den tar­jous­ten ja kah­vin ja teen ää­rel­lä. Van­hem­pain­yh­dis­tys on ide­oi­nut luon­to- ja ym­pä­ris­tö­tee­maan, yh­tei­söl­li­syy­den li­sää­mi­seen sekä työ­e­lä­mä­yh­teis­työ­hön liit­ty­viä hank­kei­ta ja va­ro­jen ke­ruu­ta ensi syk­syä aja­tel­len. Olem­me myös kes­kus­tel­leet ja suun­ni­tel­leet opis­ke­li­joi­den jak­sa­mis­ta ja hy­vin­voin­tia kos­ke­vis­ta hank­keis­ta.

(teks­ti: Ulla Kar­hu­nen)

Kuo­pi­on Ly­se­on lu­kioVuo­si­ker­to­mus 2022-202312.5.2023